NEW AG

Tot de NEW-groep behoren dochterondernemingen in Mönchengladbach, Erkelenz, Geilenkirchen, Grevenbroich, Viersen, Schwalmtal en Tönisvorst. De NEW voorziet zo’n 400.000 klanten van stroom, 150.000 van gas en 100.000 van water en staat voor een gelijkwaardige, regionale en innovatieve energie- en waterlevering. Tot de regionale diensten behoren onder andere het openbaar vervoer en openbare zwembaden. De NEW ondersteunt diverse projecten in de regio en er werken ca. 2.300 mensen.

Elektrisch rijden heeft in de ogen van de NEW de toekomst. Daarbij zijn e-mobiliteit en sharingdiensten belangrijke onderwerpen. Ons doel is een totaalconcept neer te zetten dat alle dienstverlening rond e-mobiliteit omvat, van de stroomlevering tot carsharing. Voor een deel is dit inmiddels gerealiseerd: de NEW zorgt met 130 openbare laadpalen in Nederrijn voor een brede infrastructuur die aan de Duitse kant de basis legt voor elektrisch opladen in het kader van het SHAREuregio-project. Wheesy, het sharingplatform van de NEW, geeft handen en voeten aan elektrisch rijden. De Wheesy-app maakt het eenvoudig elektrische voertuigen digitaal te delen. Voor het SHAREuregio-project stelt de NEW deze app beschikbaar als platform. Hiermee kunnen Duitse gebruikers in beide landen elektrische voertuigen reserveren en gebruiken.

Daarnaast gebruikt de NEW in het project de ervaringen die zijn verzameld tijdens de jarenlange betrokkenheid bij carsharingprojecten.

Contact

SHAREuregio is een INTERREG-project voor grensoverschrijdende, elektrische deelmobiliteit en is mede mogelijk dankzij financiële steun van de EU, Provincie Limburg en Nordrhein-Westfalen. Meer informatie: www.deutschland-nederland.eu