Aanmelden end event 20 oktober 2022

Op donderdag 20 oktober presenteren we de succesvolle afronding van het INTERREG Deutschland-Nederland project SHAREuregio. In een caravaan van deelauto’s reizen we langs vier steden. In elke stad komen verschillende thema’s aan bod en projectpartners en gebruikers komen aan het woord. We delen ervaringen, learnings en successen van het project. Onderstaand het programma:

09:45 – 11:30 uur, Stadhuis in Roermond
We beginnen de dag bij het Stadhuis in Roermond waar onder andere wethouder Zwijnenberg en gebruikers Floris Mokveld (Bona Ciklo) en Jan-Willem Boots (Kragten) spreken over het pilotproject en de samenwerking om de vloot breder inzetbaar te maken.

11:45 – 13:15 uur, Foodhall MOUT in Venlo
We vervolgen de reis naar Foodhall MOUT in Venlo waar wethouder Pollux vertelt wat het project voor Venlo betekend heeft en hoe lokale ondernemers de voertuigen hebben gebruikt en waar Eurofiscus het zal hebben over fiscale aspecten bij grensoverschrijdende mobiliteit.

13:45 – 14:45 uur, Kreisarchief in Viersen
In het gebouw van het Kreisarchief in Viersen komt de techniek van het sharingconcept aan bod en wordt de wetenschappelijke kant belicht. Na een welkomstwoord van de heer Rainer Röder (Dezernent für Planen, Bauen und Umwelt) van Kreis Viersen spreken Bob Elders van GreenFlux en Torsten Merkens van de Fachhochschule Aachen.

15:45 – 18:00 uur, Schloss Rheydt in Mönchengladbach
Tot slot begeven we ons naar Schloss Rheydt in Mönchengladbach waar Edward Bongers van GoodMoovs en Jörg Lachmann van NEW de businesscase behandelen en Michiel Savelsbergh van de euregio rijn-maas-noord spreekt over de grensoverschrijdende samenwerking binnen de euregio rijn-maas-noord. Aansluitend vindt hier nog een netwerkborrel plaats.

Aanmelden kan via onderstaand formulier:

SHAREuregio is een INTERREG-project voor grensoverschrijdende, elektrische deelmobiliteit en is mede mogelijk dankzij financiële steun van de EU, Provincie Limburg en Nordrhein-Westfalen. Meer informatie: www.deutschland-nederland.eu