Partner in de Spotlight: Wirtschaftsförderungsgesellschaft für den Kreis Viersen mbH

Kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Axel Schaefers, ik ben projectleider bij de economische ontwikkelingsmaatschappij voor Kreis Viersen. Naast de vakgebieden ‘geschoolde arbeiders en commerciële ruimte’ vallen ook regionale projecten zoals SHAREuregio Unplug&Go onder mijn taken.

Kun je in het kort iets vertellen over WFG Kreis Viersen?
Een bloeiende economie is cruciaal voor het welzijn van een regio. De koers hiervoor bepalen is de belangrijkste opgave van de economische ontwikkelingsmaatschappij voor Kreis Viersen. Wij zijn de schakel tussen bedrijven en overheid en het centrale aanspreekpunt voor bedrijven, freelancers en handelaren.

Het creëren en behouden van werkgelegenheid in Kreis Viersen staat bij ons hoog in het vaandel. Ons doel is om het economische gebied van Kreis Viersen te ontwikkelen en geschikt te maken voor de toekomst. We zijn een sterke partner in een netwerk met alle belangrijke instellingen voor circa 300.000 inwoners in de regio.

We bieden ook een uitgebreid pakket aan advies en diensten. Wij geven informatie over subsidies, adviseren start-ups en ondersteunen investeerders en bedrijven met onze locatiemarketing in hun zoektocht naar commercieel vastgoed. En we werken nauw samen met de universiteiten in de regio.

Met het ‘Technologie- und Gründerzentrum Niederrhein GmbH’ promoten en ondersteunen we start-ups en jonge technologie-georiënteerde bedrijven met advies en verhuur van kantoorruimte. Daarnaast ondersteunen we de opkomende economische groei van toerisme met onze deelname aan Niederrhein Tourismus GmbH.

Welke rol speel jij bij SHAREuregio Unplug&Go?
Als business development bureau voor Kreis Viersen ondersteunen we SHAREuregio Unplug&Go bij de acquisitie van potentiële partners en afnemers. SHAREuregio Unplug&Go richt zich op overheden, openbare instellingen en bedrijven. Particuliere gebruikers zullen in een later stadium volgen.

Wat hoop je te bereiken met SHAREuregio Unplug&Go en waarom is een duurzaam systeem voor het delen van elektrische voertuigen belangrijk in de regio?
In Kreis Viersen is het thema duurzaamheid nu al van bijzonder belang. Hier worden tal van duurzame concepten en processen geïnitieerd en succesvol geïmplementeerd. Als pilotproject is SHAREuregio Unplug&Go bijzonder geschikt om een flexibel en duurzaam mobiliteitsaanbod in een meer landelijke regio uit te testen, vooral als aanvulling op lokaal openbaar vervoer.

Waarom zouden ondernemers en consumenten het grensoverschrijdende systeem moeten gebruiken?
SHAREuregio Unplug&Go is een concept dat verder gaat dan stads- en landsgrenzen. Bedrijven en instellingen gebruiken de voertuigen tijdens kantooruren. In de toekomst zullen de auto’s ook ’s avonds en in het weekend ter beschikking staan van consumenten. Op deze manier worden de voertuigen zeer efficiënt en duurzaam gebruikt en kan er op termijn worden bespaard op eigen auto’s of bedrijfswagens. Tegelijkertijd vermindert de elektrische aandrijving de uitstoot, verbetert de luchtkwaliteit en vermindert de geluidsoverlast.

Contact

SHAREuregio is een INTERREG-project voor grensoverschrijdende, elektrische deelmobiliteit en is mede mogelijk dankzij financiële steun van de EU, Provincie Limburg en Nordrhein-Westfalen. Meer informatie: www.deutschland-nederland.eu