Partner in de Spotlight: Wirtschaftsförderung Mönchengladbach GmbH (WFMG)

Kunt u uzelf kort voorstellen?
Mijn naam is Lars Randerath. Ik ben 44 jaar en ben al drie jaar verantwoordelijk voor het thema Smart City bij de WFMG, met speciale aandacht voor nieuwe vormen van mobiliteit.

Kunt u kort wat vertellen over de WFMG?
Het moderne servicebedrijf Wirtschaftsförderung Mönchengladbach GmbH (WFMG) is als innovatie- en financieringsbureau de schakel tussen bedrijfsleven, bestuur en politiek in Mönchengladbach.
Als sterke locatiedriver is de WFMG ook partner, ambassadeur en projectcoördinator in het nabije grensgebied en buiten het Nederrijngebied.
Andere projecten met Nederland zijn het “Healthy Building Network” en de “Euregio Campus Limburg/Niederrhein”.

Wat is uw rol binnen SHAREuregio Unplug&Go?
De WFMG is één van de initiatiefnemers van het project “Shareuregio” en bracht de betrokken partners bij elkaar aan tafel. Daarom zet de WFMG zich permanent in voor SHAREuregio en beantwoorden we graag al uw vragen en adviseren we geïnteresseerde bedrijven over deelname aan dit innovatieve project.

Wat hoopt u te bereiken met SHAREuregio Unplug&Go?
Het primaire doel van de WFMG is het creëren en veiligstellen van banen in Mönchengladbach door middel van professionele ondersteuning van de lokale economie en hervestiging van bedrijven. Alleen ‘slimme’ steden kunnen hun stakeholders de ideale werkomstandigheden voor economisch succes garanderen. Duurzame mobiliteitsconcepten en hun digitale netwerk buiten de stads- en staatsgrenzen spelen een fundamentele rol in de stad van morgen.

Contact

SHAREuregio is een INTERREG-project voor grensoverschrijdende, elektrische deelmobiliteit en is mede mogelijk dankzij financiële steun van de EU, Provincie Limburg en Nordrhein-Westfalen. Meer informatie: www.deutschland-nederland.eu