Partner in de Spotlight: GreenFlux

Kunt u uzelf kort voorstellen?
Mijn naam is Bob Elders, in september 2019 ben ik afgestudeerd binnen GreenFlux op het smart charging algoritme en een maand later ben ik begonnen als projectmanager. Ik houd me bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten voor het GreenFlux platform, met een focus op smart charging en cyber security.

Kunt u kort wat vertellen over uw bedrijf?
GreenFlux is sinds 2011 marktleider in de internationale EV charging-markt en biedt een geavanceerd cloud-based platform voor het beheer van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. GreenFlux biedt deze oplossing onder andere aan energiebedrijven, netbeheerders, partijen in de automobielindustrie en wagenparkbeheerders. Met het platform zijn onze klanten in staat om laadpalen op afstand te beheren, EV-rijders toegang te geven aan een groot netwerk van laadpalen (middels roaming), laadtransacties te verwerken en onze smart charging technologie te gebruiken. Internationaal is GreenFlux actief in 21 landen, en hebben wij een ecosysteem van meer dan 185.000 laadpalen (inclusief roaming) én ondersteunen we meer dan 1.8 miljoen EV-rijders.

Wat is uw rol binnen SHAREuregio Unplug&Go?
Binnen SHAREuregio is GreenFlux technologieleverancier. Wij maken het mogelijk dat een elektrische auto uit Nederland, met een Nederlandse laadpas, ‘gewoon’ kan laden bij een laadpaal in Duitsland. Als er meerdere auto’s tegelijkertijd willen opladen dan verdelen we de beschikbare capaciteit zodat de zekering niet overbelast wordt. Dit noemen we slim laden (of smart charging).

Wat hoopt u te bereiken met SHAREuregio Unplug&Go?
Door mee te doen aan SHAREuregio hopen wij onze services naar een hoger niveau te kunnen tillen. Het grensoverschrijdende karakter van dit project sluit perfect aan bij de roaming functionaliteiten van ons platform. Sinds de start van het project hebben we daarin grote stappen gezet en hebben we veel roaming afspraken kunnen maken met Duitse partijen. Zo is SHAREuregio voor ons een springplank naar pan-Europese roaming.

Contact

SHAREuregio is een INTERREG-project voor grensoverschrijdende, elektrische deelmobiliteit en is mede mogelijk dankzij financiële steun van de EU, Provincie Limburg en Nordrhein-Westfalen. Meer informatie: www.deutschland-nederland.eu