Partner in de Spotlight: GoodMoovs

Kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Gert-Jan Rongen, adviseur – accountmanager bij GoodMoovs. GoodMoovs is een Nederlandse deelnemer en faciliteert het deelplatform voor de auto’s van alle bedrijven, gemeenten en gebruikers binnen het SHAREuregio Unplug&Go project.

Kun je in het kort iets vertellen over GoodMoovs?
GoodMoovs is in 2015 opgericht als allesomvattend deelplatform voor elektrische auto’s, fietsen en scooters. Met meer dan 10.000 accounthouders, 250 e-cars en 100 e-bikes is GoodMoovs marktleider op het gebied van elektrische deelmobiliteit in Nederland, waarbij al jaarlijks meer dan 5.000.000 emissie-loze kilometers worden gemaakt. Daarnaast zijn we hard op weg om ook in Duitsland, UK, België en sinds kort ook Hongarije middels ons deelplatform de transitie naar emissie-vrije mobiliteit te versnellen. Wij doen dit onder andere door nauw samen te werken met projectontwikkelaars om deelmobiliteit direct te integreren in het projectplan van nieuwbouw. Op die manier hoeven er minder parkeerplaatsen gerealiseerd te worden en kunnen alle toekomstige bewoners gebruik maken van elektrische deelvoertuigen zonder deze zelf aan te hoeven schaffen. Enkel één van vele voorbeelden hoe GoodMoovs bijdraagt aan een beter leefklimaat.

Welke rol speel jij bij SHAREuregio Unplug&Go?
Wij faciliteren het deelplatform voor alle voertuigen binnen het project. GoodMoovs heeft dit platform de afgelopen jaren ontwikkeld met het oog op gebruiksvriendelijkheid om elektrische mobiliteit bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar te maken voor zowel bedrijven als particulieren.

Wat hoop je te bereiken met SHAREuregio Unplug&Go?
We hopen middels dit project deelmobiliteit bij regionale bedrijven en particulieren onder de aandacht te brengen. Daarnaast geeft het project ons een internationaal platform om deze vorm van mobiliteit verder te ontwikkelen en voor te bereiden op een duurzame toekomst.

Waarom is een duurzaam systeem voor het delen van elektrische voertuigen belangrijk in de regio?
Om voor iedereen elektrische mobiliteit mogelijk te maken en het aantal voertuigen op de wegen te verminderen moeten we slimmer omgaan met onze mobiliteit. Deelmobiliteit sluit naadloos aan op deze behoeften en moet daarom onder de aandacht gebracht worden op een internationaal platform. SHAREuregio Unplug&Go is een passend initiatief dat zich hiervoor inzet.

Waarom zouden ondernemers en consumenten het systeem moeten gebruiken?
Omdat SHAREuregio Unplug&Go ondernemers en consumenten de mogelijkheid biedt om op een laagdrempelige en duurzame wijze aan zijn of haar mobiliteitsbehoeften te voldoen. De wisselwerking van die mobiliteitsbehoeften kan naadloos op elkaar aansluiten en ingericht worden middels deelmobiliteit. Door dit project kunnen ondernemers en consumenten de talloze voordelen van deze vooruitstrevende vorm van mobiliteit ervaren.

Contact

SHAREuregio is een INTERREG-project voor grensoverschrijdende, elektrische deelmobiliteit en is mede mogelijk dankzij financiële steun van de EU, Provincie Limburg en Nordrhein-Westfalen. Meer informatie: www.deutschland-nederland.eu