Kreis Viersen

Kreis Viersen omvat negen steden en gemeenten aan de Duits-Nederlandse grens en vormt in het SHAREuregio-project het verbindende gebied tussen Venlo, Roermond en Mönchengladbach.

Al een aantal jaren heeft Kreis Viersen duurzaamheid hoog in het vaandel staan en stimuleren we innovatieve concepten en duurzame processen. Om die reden hebben we ook een eigen milieubeleid geformuleerd. Meer informatie daarover is te vinden op www.nachhaltiger-kreis-viersen.de.

Juist in ons overwegend landelijke gebied zien wij grote mogelijkheden voor een flexibeler en duurzamer mobiliteitsaanbod, met name als aanvulling op het openbaar vervoer. E-mobiliteit en carsharing staan hier echter nog in de kinderschoenen.

Daarom willen wij het goede voorbeeld geven door als partner van het SHAREuregio-project zelf ook drie Renault Zoe’s in ons wagenpark op te nemen.

We kijken uit naar de resultaten en hopen op vele mee(st)rijders!

Contact

SHAREuregio is een INTERREG-project voor grensoverschrijdende, elektrische deelmobiliteit en is mede mogelijk dankzij financiële steun van de EU, Provincie Limburg en Nordrhein-Westfalen. Meer informatie: www.deutschland-nederland.eu